Det begyndte med sække

Jens Terp-Nielsen blev født i Hellevad i 1926 og kom i 1941 i lære som købmand i Agerskov. Efter videreuddannelse på handelshøjskolen og senere ansættelse ved Jydsk Andels Foderstofforretning begyndte ønsket om at blive selvstændig at presse sig på.

Gennem sit arbejde i foderstofforretningen kom Jens Terp-Nielsen i forbindelse med direktør Flemming Frederiksen, indehaver af Aabenraa Sækkelager, der opkøbte de brugte jutesække, man fik foderstoffer i fra Brasilien. Her blev sækkene renset, repareret og videresolgt.

På dette tidspunkt i 1953, var der stor efterspørgsel på jutesække til alt lige fra korn til kulsække.

Flemming Frederiksen og Jens Terp-Nielsen blev enige om at starte et nyt selskab, og pr. 1. juli 1953 opsagde Jens Terp-Nielsen sin stilling i Jydsk Andel og indgik i det nye selskab med navnet Sønderjyllands Sækkefabrik A/S. Allerede i 1955 var der dog vanskeligheder imellem Flemming Frederiksen og Jens Terp-Nielsen, hvilket endte med, at Jens Terp-Nielsen købte Flemming Frederiksen ud af selskabet.

I 1956 blev selskabets navn ændret til Sønderjyllands Sækkefabrik, Sækko A/S, og i vedtægterne fremgår det, at selskabets formål skulle være fabrikation og handel med sække, presenninger og wrappers samt handel med tovværk og udlejning af sække og presenninger.

Presenningerne

Produktion af presenninger fik hurtig en stor rolle, og efterspørgslen steg stødt og rolig. I 1960 var lokalerne på havnen i Aabenraa blevet for små, og firmaet valgte derfor at flytte til nye og større lokaler på Vestvejen.

Presenningerne var således en af de vigtigste varegrupper, man tog med sig, da firmaet flyttede.
Ud over salget til eksisterende kunder blev nye kundegrupper som vognmænd og landmænd også interessante.

Downloads


Sækko Presenning Aps er også forhandler af et stort udvalg af tilbehør til udlejningsbranchen: Borde, bænke, stole, lamper, transportkasser, garderobestativer. Kort sagt alt hvad der skal til for at fuldende dit arrangement. Kontakt os for at høre mere, eller få tilsendt materiale.

 

I 1968 udvides lokalerne atter engang, og nu består sortimentet af ca. 12 hovedprodukter herunder kornsække, papirsække, renovationssække, brugte sække, presenninger, plastfolie, forklæder, kodækker, høstbindegarn m.m.

1971 deltes virksomheden op i forbindelse med gennemførelsen af et generationsskifte, således at presenningsproduktionen blev en selvstændig virksomhed med navnet Sækko Presenning A/S.

Efter nogle år at have udvidet markedsandelen fra domicilet på Vestvejen, blev der opført en ny produktionsafdeling på Lundsbjerg i Aabenraa. Senere kom udvidelsen i Padborg, og dermed blev virksomheden også repræsenteret i Danmarks største transportcenter.

I 2001 blev Sækko Presenning A/S solgt til Knud Hansen A/S, og flyttede hele produktion og administration til Padborg. Sækko Presenning består i dag af følgende afdeling: 

 • Bilpresenningsafdelingen som fremstiller alle former for presenningsafdækninger på trailere og specailopbyggede biler
 • Salg og service af køleanlæg til køletrailer
 • Designafdeling som montere logoer på køle, og presenningstrailere

 

I 2012 bliver telte og specialprodukter udskilt - fra den almindelige presenningsproduktion - til et selvstændigt firma, så der på den måde kun er fokus på kernekompetencer i Sækko Solutions ApS.

Denne forretning foretager opgaver som:

Teltafdelingen producere 

 • partytelte
 • spidstelte
 • reklametelte
 • pavilloner
 • salgsbode

 Specialproduktafdelingen

 • hoppeborge
 • hoppepuder
 • Air-tracks
 • emballage til varme-/kuldeprodukter fx pallehætter, presenninger, forhæng.

 

I Oktober 2017 samles Solutions og Presenning i én om samme virksomhed under navnet Sækko Presenning.

Dermed er virksomheden tilbage på samme konstellation som tildligere hvor bilpresenning og specialprodukter styres af én og samme enhed. 

Virksomheden Sækko Presenning ejes af Kristian Bang Hansen som siden 2012 har ejet Sækko Solutions. 

×